Ζυμαρικά με κολοκύθα σε ροζ σάλτσα

Τα ζυμαρικά με κολοκύθα σε ροζ σάλτσα είναι ένα νόστιμο πιάτο, εύκολο, για όλους τους λάτρεις της κίτρινη κολοκύθας. Η κολοκύθα είναι μαγειρεμένη με σάλτσα ντομάτα, στο τέλος του μαγειρέματος προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και την τριμμένη παρμεζάνα.

Ζυμαρικά με κολοκύθα σε ροζ σάλτσα.

Ζυμαρικά με κολοκύθα σε ροζ σάλτσα

Υλικά για 4 άτομα

  • 350 γρ ζυμαρικά (ριγκατόνι)
  • 400 γρ κίτρινη κολοκύθα
  • 150 γρ αποφλοιωμένες ντομάτες
  • 1 κρεμμύδι
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 50 γρ κρέμα γάλακτος
  • 50 g τυρί παρμεζάνα
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Αφαιρέστε τη φλούδα της κολοκύθας, πλύντε την και  κόψτε την σε λωρίδες και στη συνέχεια σε κύβους. Ξεφλουδίστε ένα κρεμμύδι μετρίου μεγέθους και ψιλοκόψτε το.

Ρίξτε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε ελαφρά το ψιλοκομμένο κρεμμύδι; προσθέστε τις ντομάτες, αφού τις περάσετε στο μύλο, αλάτι, πιπέρι και μαγειρέψτε τη σάλτσα, σε χαμηλή φωτιά και με την κατσαρόλα σκεπασμένη, για 20-25 λεπτά, μέχρι να στεγνώσει λίγο η σάλτσα και η κολοκύθα να είναι τρυφερή.

Σε αυτό το σημείο προσθέστε την κρέμα γάλακτος, κανονίστε το αλάτι, ανακατέψτε καλά, προσθέστε το τριμμένο τυρί παρμεζάνα και ανακατέψτε ξανά για να αναμειχθεί.

Εν τω μεταξύ, βράστε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό; σουρώστε τα ζυμαρικά και  βάλτε τα στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Ανακατέψτε καλά να διανεμειθεί παντού η σάλτσα και προσθέστε λίγο πιπέρι. Σερβίρετε τα ζυμαρικά με κολοκύθα σε ροζ σάλτσα μόλις είναι έτοιμα!

Συμβουλή

Εάν η σάλτσα γίνει πολύ πηχτή, μπορείτε να την αραιώσετε προσθέτοντας λίγο από το νερό όπου βράσατε  τα ζυμαρικά.

Ο χρόνος μαγειρέματος μπορεί να ποικίλει ανάλογα με το μέγεθος των κύβων κολοκύθας. Γι αυτό ελέγξτε αν η κολοκύθα είναι έτοιμη, πριν σβήσετε τη φωτιά.

Μπορείτε να αντικαταστήσετε την κρέμα γάλακτος με ένα κρεμώδες φρέσκο ​​τυρί αν θέλετετο το πιάτο σας να γίνει πιο ελαφρύ.

Αν σου αρέσουν οι συνταγές μου μπορείς να με παρακολουθείς και στη σελίδα Facebook Οι συνταγες της Νινας  για να βλέπεις τις καινούριες συνταγές!