Μελιτζανοσαλάτα με φέτα
Υλικά για 6 άτομα
- 2 μελιτζάνες
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 4 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
- 2 κουταλιές της σούπας ξύδι
- 120 ml ελαιόλαδο
- 300 γρ τυρί φέτα
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Πλύντε τις μελιτζάνες, τρυπήστε τις σε ορισμένα σημεία, χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι ή οδοντογλυφίδα.
Βάλτε τις σε ένα ταψί και ψήστε τις στο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου μία ώρα, γυρίζοντάς τις περιστασιακά.
Για να ελέγξετε το ψήσιμο μπορείτε να τρυπήσετε τις μελιτζάνες με ένα πιρούνι, εάν είναι μαλακές σημαίνει ότι είναι έτοιμες.
Βγάλτε, λοιπόν, τις μελιτζάνες από το φούρνο και, αφού κρυώσουν λίγο, ξεφλουδίστε τις, αφαιρέστε τους σπόρους και ψιλοκόψτε τις (μπορείτε επίσης να τις λιώσετε με ένα πιρούνι).
Σε αυτό το σημείο, βάλτε τις ψιλοκομμένες μελιτζάνες σε ένα μπολ, προσθέστε το σκόρδο και το μαϊντανό ψιλοκομμένα, το ξύδι και το το ελαιόλαδο.
Αλατίστε, λαμβάνοντας υπόψη ότι η φέτα είναι αλμυρή, και προσθέστε το πιπέρι.
Στη συνέχεια προσθέστε τη φέτα, σε μικρά κομμάτια ή λιώνωντάς την με ένα πιρούνι και ανακατέψτε όλα τα υλικά ώσπου να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Η μελιτζανοσαλάτα σας είναι έτοιμη! Σερβίρτε την γαρνιρισμένη με μαύρες ελιές και ένα κλαδάκι μαϊντανό.
Αν σου αρέσουν οι συνταγές μου μπορείς να με παρακολουθείς και στη σελίδα Facebook Οι συνταγες της Νινας για να βλέπεις τις καινούριες συνταγές!