Σπανάκι τσιγαριαστό

 Το σπανάκι τσιγαριαστό με  ελαιόλαδο και κρεμμύδι είναι ένα απλό αλλά νόστιμο και πολύ υγειινό πιάτο που μπορεί να συνοδεύσει πολλά πιάτα με κρέας και ψάρι. Με αυτή η συνταγή το σπανάκι διατηρεί πολλά από τα χαρακτηριστικά του, καθώς δεν το βράζουμε σε νερό.

Σπανάκι τσιγαριαστό

Σπανάκι τσιγαριαστό

Υλικά για 4 άτομα

  • 1 κιλό σπανάκι
  • 1 κρεμμύδι
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι

Διαδικασία

Το σπανάκι τσιγαριαστό είναι  ένα απλό πιάτο που μπορείτε να ετοιμάσετε χωρίς καμιά δυσκολία.Χρειάζεται μόνο χρόνος για να πλύνετε το σπανάκι.

Καθαρίστε το σπανάκι, αφαιρώντας τυχόν κατεστραμμένα ή ξερά φύλλα και κόψτε το τελικό τμήμα του στελέχους.

Πλύντε καλά το σπανάκι σε άφθονο κρύο νερό.

Πάρτε μια μεγάλη κατσαρόλα και βρέξτε τον πάτο με λίγο λάδι. Ζεστάνετε λίγο και προσθέστε το σπανάκι.

Σκεπάστε την κατσαρόλα και αφήστε να βράσει, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, με το υγρό που θα βγεί από το σπανάκι.

Βράστε για 15 περίπου λεπτά, προσθέτοντας το αλάτι όταν μειωθεί ο όγκος του σπανακιού.

Οταν το σπανάκι είναι έτοιμο, στραγγίστε το καλά.

Βάλτε σε ένα τηγάνι όσο ελαιόλαδο χρειάζεται και, όταν ζεσταθεί, σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι για δύο λεπτά.

Προσθέστε το σπανάκι και αφήστε το να πάρει γεύση στο λάδι για λίγα λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

Προσθέστε αλάτι αν χρειάζεται.

Το σπανάκι τσιγαριαστό είναι έτοιμο να το απολαύσετε!

Χρήσιμες πληροφορίες

Το σπανάκι είναι ιδανικό για όσους  προσέχουν τη  διατροφή τους καθώς παρέχει 23 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια. Χαρακτηρίζεται από υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες Α και C και σε μικρότερες ποσότητες βιταμίνες Β, D, F, ΡΡ και Κ. Περιέχει, επιπλέον, μέταλλα, όπως μαγνήσιο, κάλιο, φώσφορο, χαλκό και ασβέστιο.

Αν σου αρέσουν οι συνταγές μου μπορείς να με παρακολουθείς και στη σελίδα Facebook Οι συνταγες της Νινας  για να βλέπεις τις καινούριες συνταγές!