Γλυκιά τάρτα με ανθότυρο

Γλυκιά τάρτα με ανθότυρο, με κρέμα από φρέσκο ανθότυρο, εμπλουτισμένη με τη γεύση γλασαρισμένων κίτρων και πορτοκαλιών και λίγη κανέλα. Ένα νόστιμο γλυκό, από τη νότια Ιταλία, που μπορείτε να απολαύσετε όλες τις ώρες της ημέρας!

Γλυκιά τάρτα με ανθότυρο

Γλυκιά τάρτα με ανθότυρο

Υλικά για 12 άτομα

για τη ζύμη

  • 300 γρ αλεύρι
  • 100 γρ βούτυρο
  • 80 γρ ζάχαρη
  • 1 πακέτο μπέικιν πάουντερ
  • 1 αυγό
  • 1 πρέζα αλάτι

για τη γέμιση

  • 300 γρ φρέσκο ανθότυρο
  • 1 αυγό
  • 80 γρ ζάχαρη
  • 70 γρ γλασαρισμένο κίτρο και πορτοκάλι
  • κανέλα

Διαδικασία

Αφήστε το βούτυρο να μαλακώσει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Εν τω μεταξύ, ετοιμάστε τη γέμιση για την τάρτα σας.

Βάλτε τον ανθότυρο σε ένα μπολ, προσθέστε τη ζάχαρη και δουλέψτε το μείγμα με ένα ξύλινο κουτάλι.

Προσθέστε τα γλασαρισμένα φρούτα, κομμένα σε μικρά κομμάτια, και λίγη κανέλα.

Ανακατέψτε τα υλικά και προσθέστε, στο τέλος, το αυγό, ανακατεύοντας για να αναμειχθεί καλά.

Όταν το βούτυρο είναι έτοιμο, μπορείτε να ετοιμάσετε τη ζύμη για την τάρτα σας.

Κοσκινίστε μαζί το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ.

Βάλτε στο κέντρο το βούτυρο και το αυγό. Ζυμώστε απαλά.

Ανοίξτε τη ζύμη με τον πλάστη και απλώστε την σε μια φόρμα για  τάρτες, με διάμετρο 24 εκατοστά, που έχετε προηγουμένως  βουτυρώσει κα αλευρώσει. Αφήστε τις άκρες ελαφρώς ανασηκωμένες.

Κρατήστε στην άκρη τη ζύμη που περίσσεψε.

Ρίξτε την  κρέμα με τον ανθότυρο στη ζύμη, και απλώστε την ομοιόμορφα.

Ανοίξτε τη ζύμη που έμεινε και τα κόψτε την σε λωρίδες πλάτους 2 εκατοστών περίπου. Τακτοποιήστε τις πάνω στη γέμιση, σταυρωτά.

Ψήστε το τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 50 λεπτά-1 ώρα.

Αφήστε την τάρτα να κρυώσει πριν την βγάλετε από την  φόρμα και την τοποθετήσετε σε μια πιατέλα.

Απολαύστε την γλυκιά τάρτα με ανθότυρο κρύα!

Αν σου αρέσουν οι συνταγές μου μπορείς να με παρακολουθείς και στη σελίδα Facebook Οι συνταγες της Νινας  για να βλέπεις τις καινούριες συνταγές!