Κοτόπουλο πανέ στο φούρνο

Το κοτόπουλο πανέ στο φούρνο με λεμόνι, ελαιόλαδο,  σκόρδο και μαϊντανό, είναι ένα πιάτο ελαφρύ, απλό, αλλά νόστιμο και εύκολο. Μερικά απλά υλικά που κάνουν το  κρέας τρυφερό και νόστιμο. Ένα εξαιρετικό  πιάτο για ένα γρήγορο και ελαφρύ γεύμα.

Κοτόπουλο πανέ στο φούρνο

Κοτόπουλο πανέ στο φούρνο

Υλικά για 4 άτομα

  • 4 φέτες στήθος κοτόπουλου
  • 100 γρ τριμμένη φρυγανιά
  • 1/4 του ποτηριού ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • χυμό 1/2 λεμονιού
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Πρώτα απ’ όλα ετοιμάστε τη σάλτσα: ρίξτε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού, που έχετε περάσει από ένα μικρό σουρωτήρι, έτσι ώστε να μην πέσουν σπόρια ή  κομμάτια  ψίχας λεμονιού που είναι πικρή.

Προσθέστε το σκόρδο και το μαϊντανό ψιλοκομμένα και  χτυπήστε καλά τη σάλτσα με ένα σύρμα για να ενωθούν τα δύο υγρά.

Αλατίστε το κοτόπουλο, προσθέστε πιπέρι και  αφήστε το για λίγο στη σάλτσα να πάρει γεύση.

Αφαιρέστε τα στήθη κοτόπουλου από τη σάλτσα, στραγγίζοντάς τα λίγο και περάστε τα στην τριμμένη φρυγανιά, φροντίζοντας να σκεπαστούν παντού.

Τοποθετείστε τα στήθη κοτόπουλου σε ένα ταψί και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 ° C, για 15-20 λεπτά, γυρίζοντας τα μία φορά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς  και από τις δύο πλευρές.

Το κοτόπουλο πανέ στο φούρνο είναι έτοιμο να το απολαύσετε!

Σερβίρετε ζεστό με ένα συνοδευτικό πιάτο της επιλογής σας.

Καλή σας όρεξη!

Συμβουλές

Αν έχετε χρόνο, αφήστε τα στήθη κοτόπουλου καλυμένα από τη σάλτσα από ελαιόλαδο και λεμόνι για λίγη ώρα, έτσι θα γίνουν πιο τρυφερά και νόστιμα.

Θα μπορούσατε επίσης να τα ετοιμάσετε το πρωί για να τα μαγειρέψετε για μεσημεριανό.

Εάν, ωστόσο, αποφασίσετε να τα ετοιμάσετε την τελευταία στιγμή, μην ανησυχείτε, το κοτόπουλο πανέ στο φούρνο είναι το ίδιο νόστιμο.

Αν σου αρέσουν οι συνταγές μου μπορείς να με παρακολουθείς και στη σελίδα Facebook Οι συνταγες της Νινας  για να βλέπεις τις καινούριες συνταγές!