Κουνέλι με ρίγανη και θυμάρι

Το κουνέλι με ρίγανη και θυμάρι είναι ένα απλό και εύκολο πιάτο, αλλά πολύ νόστιμο. Το μαγείρεμα χρειάζεται αρκετή ώρα, αλλά το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό! Το κρέας του κουνελιού γίνεται πολύ τρυφερό και νόστιμο.

Κουνέλι με ρίγανη και θυμάρι

Κουνέλι με ρίγανη και θυμάρι

Υλικά για 4 άτομα

  • 1 κουνέλι περίπου 1 kg
  • 1 φλιτζάνι ξύδι
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • κόκκινο κρασί
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κρεμμύδια
  • 1 κουταλάκι γ. θυμάρι
  • 1 κουταλάκι γ. ρίγανη
  • 1 κουταλάκι γ. δεντρολίβανο
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Κόψτε το κουνέλι σε κομμάτια, αν δεν το έχει κάνει ο χασάπης. Αφήστε το σε νερό και 1 φλιτζάνι ξύδι για λίγες ώρες πριν από το μαγείρεμα.

Πλύντε το κουνέλι και αφήστε το να στραγγίσει.

Ρίξτε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα, ζεστάνετε ελαφρώς, προσθέστε τις σκελίδες το σκόρδο, λιωμένες και τα κρεμμύδια, καθαρισμένα και κομμένα σε τέσσερα κομμάτια.

Σοτάρετε για λίγα λεπτά, στη συνέχεια, προσθέστε το κουνέλι και αφήστε το να ροδίσει για περίπου δέκα λεπτά, ανακατεύοντας.
Προσθέστε τα βότανα, αλάτι, πιπέρι και το κόκκινο κρασί, ώστε να καλύψει σχεδόν το κουνέλι.

Ψήστε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, με την κατσαρόλα σκεπασμένη, για 1 – 1 μισή-2 ώρες, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Αν στο τέλος του μαγειρέματος έχει πολλή σάλτσα, αφήστε να βράσει ακόμα σε μέτρια φωτιά με ξεσκέπαστη κατσαρόλα μέχρι να στεγνώσει.
Το κουνέλι με ρίγανη και θυμάρι είναι έτοιμο! Σερβίρετε ζεστό.

Αν σου αρέσουν οι συνταγές μου μπορείς να με παρακολουθείς και στη σελίδα Facebook Οι συνταγες της Νινας  για να βλέπεις τις καινούριες συνταγές!