Λάχανο Μιλάνου

Υπάρχουν πολλές συνταγές για να ετοιμάσουμε το λάχανο μιλάνου. Σας προτείνω δύο τρόπους για να το δοκιμάσετε, σαν συνοδευτικό. Δυο πιάτα πολύ απλά αλλά νόστιμα, ειδικά για εκείνους που αγαπούν αυτό το λαχανικό.

Λάχανο Μιλάνου

 

Λάχανο Μιλάνου

Υλικά για 4 άτομα

1η συνταγή

  • λάχανο μιλάνου
  • χυμό λεμονιού
  • αλάτι

2η συνταγή

  • 1 λάχανο μιλάνου
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • ελαιόλαδο
  •  πιπέρι (προαιρετικά)
  • αλάτι

Διαδικασία

Ξεκινήστε με την αφαίρεση των εξωτερικών φύλλων, εάν είναι κατεστραμμένα ή πολύ σκληρά. Κόψτε και  αφαιρέστε το τελευταίο μέρος, στη βάση του λάχανου. Κόψτε το λάχανο σε 4 κομμάτια.

Τραβήξτε τα εξωτερικά φύλλα και πλύντε καλά το λάχανο.

Βάλτε σε μια μεγάλη κατσαρόλα αλατισμένο νερό και αφήστε το να βράσει. Βάλτε το λάχανο στην κατσαρόλα και βράστε το για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.

Στραγγίστε το λάχανο, στύψτε το ελαφρά, και κόψτε το σε κομμάτια.

Μπορείτε να απολαύσετε το λάχανο  με ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού. Προσθέστε αλάτι αν χρειάζεται.

Αν προτιμάτε μια πιο δυνατή γεύση, ωστόσο, ζεστάνετε σε μια κατσαρόλα  άφθονο ελαιόλαδο, προσθέστε τις σκελίδες σκόρδο, ξεφλουδισμένες, και αφήστε το λάδι να πάρει γεύση για λίγα λεπτά. Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και μια κόκκινη πιπεριά. Αν σας αρέσουν οι πικάντικες γεύσεις, κόψτε την πιπεριά σε κομμάτια.

Στη συνέχεια, προσθέστε το λάχανο μιλάνου και αφήστε το να πάρει γεύση, για περίπου δέκα λεπτά, ανακατεύοντας. Αν χρειάζεται, προσθέστε κι άλλο αλάτι.

Το λάχανο μιλάνου είναι έτοιμο να το απολαύσετε!

Χρήσιμες πληροφορίες

Το λάχανο μιλάνου είναι ένα λαχανικό με χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες και πολύ λίγα λιπαρά, οπότε είναι μια τροφή ιδιαίτερα κατάλληλη για δίαιτες χαμηλών θερμίδων. Το λάχανο περιέχει βιταμίνες Α, C και Κ, και είναι επίσης πλούσιο σε μέταλλα, όπως κάλιο, σίδηρο, φώσφορο, ασβέστιο και θείο.

Αν σου αρέσουν οι συνταγές μου μπορείς να με παρακολουθείς και στη σελίδα Facebook Οι συνταγες της Νινας  για να βλέπεις τις καινούριες συνταγές!