Πέννες αλά αραμπιάτα

Οι πέννες αλά αραμπιάτα είναι ένα απλό ιταλικό πιάτο, εύκολο αλλά πολύ νόστιμο. Τα ζυμαρικά σερβίρονται με μια σάλτσα από φρέσκια ντομάτα, με σκόρδο και τσίλι. Ένα πιάτο έτοιμο σε μόλις 30 λεπτά!

Πέννες αλά αραμπιάτα

Πέννες αλά αραμπιάτα

Υλικά για 4 άτομα

  • 350 γρ πέννες
  • 300 γρ ώριμες ντομάτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1-2 φρέσκες καυτερές πιπεριές τσίλι
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι

Διαδικασία

Ζεματίστε τις ντομάτες σε νερό που βράζει, βγάλτε τις από το νερό, αφαιρέστε τη φλούδα, τους σπόρους και το υγρό τους και  κόψτε τις σε κύβους.

Ξεφλουδίστε το σκόρδο και λιώστε το ελαφρώς. Πλύντε τον μαϊντανό, στεγνώστε απαλά και ψιλοκόψτε τον. Ρίξτε το λάδι σε ένα τηγάνι, προσθέστε το σκόρδο και τις καυτερές πιπεριές, κομμένες σε μικρά κομμάτια, και σοτάρετε για λίγα λεπτά.

Προσθέστε τις ντομάτες,  μια πρέζα αλάτι και μαγειρέψτε τη σάλτσα σε μέτρια φωτιά για 15-20 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα με μια ξύλινη κουτάλα.

Εν τω μεταξύ, βράστε τα ζυμαρικά σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό.

Στραγγίστε τα ζυμαρικά και ρίξτε τα στο τηγάνι με τη σάλτσα, ανακατέψτε και πασπαλίστε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Σερβίρετε τις πέννες αλά αραμπιάτα ζεστές!

Αν σου αρέσουν οι συνταγές μου μπορείς να με παρακολουθείς και στη σελίδα Facebook Οι συνταγες της Νινας  για να βλέπεις τις καινούριες συνταγές!