Σπαράγγια με σάλτσα γιαουρτιού

Τα σπαράγγια με σάλτσα γιαουρτιού είναι ένα συνοδευτικό πιάτο. Ένα ανοιξιάτικο πιάτο, εύκολο και γρήγορο στην προετοιμασία, με βραστά σπαράγγια, συνοδευμένα από σάλτσα με γιαούρτι και μαγιονέζα, αρωματισμένη με σχοινόπρασο και μαϊντανό.

Σπαράγγια με σάλτσα γιαουρτιού

Σπαράγγια με σάλτσα γιαουρτιού

Υλικά για 4 άτομα

  • 1,5 κιλό σπαράγγια
  • 120 γρ μαγιονέζα
  • 100 γρ γιαούρτι
  • σχοινόπρασο
  • μαϊντανό
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Πλύντε τα σπαράγγια. Κόψτε και πετάξτε το τελευταίο κομμάτι από κάθε σπαράγγι, που είναι σκληρό.

Ξεφλουδίστε τη βάση των σπαράγγιων, χρησιμοποιώντας το εργαλείο που ξεφλουδίζει τις πατάτες, ή ένα μαχαίρι, ξεκινώντας από την κορυφή προς τα κάτω αφήνοντας ανέπαφες τις κορυφές.

Δέστε τα σπαράγγια σε ματσάκια και  βάλτε τα, σε αλατισμένο νερό που βράζει για 10-15 λεπτά. Οι άκρες των σπαραγγιών πρέπει να παραμείνουν έξω από το νερό.

Μπορείτε να ελέγξετε αν τα σπαράγγια είναι έτοιμα, καρφώνοντας τις κορυφές με ένα πιρούνι. Οταν ειναι τρυφερές είναι έτοιμα. Στραγγίστε τα σπαράγγια.

Εν τω μεταξύ, ετοιμάστε τη σάλτσα. Ανακατέψτε τη μαγιονέζα με το γιαούρτι, προσθέστε λίγο σχοινόπρασο και μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.

Τοποθετήστε τα σπαράγγια σε μια πιατέλα και σερβίρετε με τη σάλτσα στο πλάι.

Συμβουλή

Αν θέλετε μια ελαφρύτερη σάλτσα, μπορείτε να μειώσετε τη δόση της μαγιονέζας!

Αν σου αρέσουν οι συνταγές μου μπορείς να με παρακολουθείς και στη σελίδα Facebook Οι συνταγες της Νινας  για να βλέπεις τις καινούριες συνταγές!