Κέικ μαρμπρέ

Το κέικ μαρμπρέ, με δύο γεύσεις, γάλα και σοκολάτα, είναι αφράτο και νόστιμο. Εύκολο στην ετοιμασία, είναι ιδανικό για πρωινό και σνακ για όλη την οικογένεια.

Κέικ μαρμπρέ

Κέικ μαρμπρέ

Υλικά για 12-15 άτομα

  • 220 γρ βούτυρο
  • 250 γρ ζάχαρη
  • 160 γρ κουβερτούρα ή 6 κουταλιές της σούπας πικρό κακάο
  • 400 γρ αλεύρι
  • 110 γρ γάλα
  • 4 αυγά
  • 2 φακελάκια βανίλια
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ

Διαδικασία

Πρώτα απ ‘όλα, ανακατέψτε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια, και κοσκινίστε τα.

Λιώστε το βούτυρο, προσθέστε τη ζάχαρη και χτυπήστε τα καλά μέχρι να γίνουν μια αφράτη κρέμα.

Προσθέστε τους κρόκους, ένα κάθε φορά, ανακατεύοντας.

Ενσωματώστε το αλεύρι, λίγο κάθε φορά, ανακατεύοντας συνεχώς, και, τέλος, τα ασπράδια των αυγών, χτυπημένα σφιχτή μαρέγκα.

Ζεστάνετε λίγο το γάλα, προσθέστε την κουβερτούρα ή το κακάο σε σκόνη και αφήστε να λιώσει, σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας.

Προσθέστε το γάλα με τη σοκολάτα στο μισό μείγμα για το κέικ, ανακατεύοντας καλά.

Βουτυρώστε μια φόρμα για κέικ και αρχίστε να ρίχνετε μια κουτάλα άσπρου μείγματος και μια κουτάλα από το μείγμα με σοκολάτα. Συνεχίστε να ρίχνετε τα δύο μείγματα εναλλάξ μέχρι να εξαντληθούν.

Ψήστε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 ° C, επί 45-60 λεπτά.

Για να ελέγξετε αν το κέικ είναι έτοιμο, τρυπήστε το με ένα μακαρόνι και αν βγει καθαρό σημαίνει ότι είναι ψημένο.

Αφήστε το κέικ να κρυώσει πριν το βγάλετε από τη φόρμα και το τοποθετήσετε σε μια πιατέλα.

Απολαύστε το κέικ μαρμπρέ αφού κρυώσει!

Σημείωση

Εάν χρησιμοποιείτε ηλεκτρικό μίξερ δεν χρειάζεται να χτυπήσετε χωριστά τα ασπράδια των αυγών, μπορείτε να προσθέσετε τα αυγά ολόκληρα.

Μην ανοίγετε το φούρνο κατά το ψήσιμο. Μπορείτε να το κάνετε μόνο στο τέλος  για να ελέγξετε αν το κέικ είναι έτοιμο.

Αν σου αρέσουν οι συνταγές μου μπορείς να με παρακολουθείς και στη σελίδα Facebook Οι συνταγες της Νινας  για να βλέπεις τις καινούριες συνταγές!