Κέικ με καρότο και κακάο

Το κέικ με καρότο και κακάο είναι ένα γλυκό απλό, ελαφρύ και υγιεινό. Το κακάο κάνει αυτό το κέικ ακόμη πιο νόστιμο. Ένα γλυκό ιδανικό για πρωινό και σνακ για όλους, αλλά κυρίως για τα παιδιά μας.

Κέικ με καρότο και κακάο

Κέικ με καρότο και κακάο

Υλικά για 12-15 άτομα

  • 2 μεγάλα καρότα (150-180 γρ συνολικό βάρος)
  • 3 αυγά
  • 150 γρ ζάχαρη
  • 1 κουταλιά  κακάο με ζάχαρη
  • 100 γρ αλεύρι
  • 100 γρ αποφλοιωμένα αμύγδαλα
  • 150 γρ βούτυρο
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • ξύσμα λεμονιού
  • αλάτι

Διαδικασία

Λιώστε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, ή στο φούρνο μικροκυμάτων.

Βάλτε το λιωμένο βούτυρο σε ένα μπολ, προσθέστε τη ζάχαρη και χτυπήστε τα μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο.

Προσθέστε  μια πρέζα αλάτι και ένα κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού.

Προσθέστε τα αυγά, ένα κάθε φορά, ανακατεύοντας ώσπου να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.

Καθαρίστε τα καρότα, τρίψτε τα και προσθέστε τα στο μείγμα μαζί με τα τριμμένα αμύγδαλα.

Κοσκινίστε το αλεύρι, τη μπέικιν πάουντερ και το κακάο και προσθέστε τα στο μείγμα, σιγά σιγά, ανακατεύοντας απαλά, έως ότου απορροφηθούν.

Ρίξτε το μείγμα σε μια παραληλόγραμμη φόρμα 22 × 32 cm ή σε στρογγυλή φόρμα σιλικόνης, που έχετε προηγουμένως βουτυρώσει.

Ψήστε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 ° C, για 35-40 λεπτά.

Αφαιρέστε το κέικ με καρότο και κακάο από το φούρνο, αφήστε το να κρυώσει για λίγο, και μετά βγάλτε το από τη φόρμα και τοποθετήστε το σε μια πιατέλα.

Αφήστε το κέικ να κρυώσει πριν το σερβίρετε.

Παραλλαγή

Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα αμύγδαλα με φουντούκια ή καρύδια.

Αν σου αρέσουν οι συνταγές μου μπορείς να με παρακολουθείς και στη σελίδα Facebook Οι συνταγες της Νινας  για να βλέπεις τις καινούριες συνταγές!