Ομελέτα με πιπεριές

Η ομελέτα με πιπεριές είναι ένα νόστιμο και πολύχρωμο κυρίως πιάτο. Ιδανικό για ένα μεσημεριανό γεύμα ή δείπνο που μπορείτε να ετοιμάσετε με λίγο  χρόνο στη διάθεσή σας.

Μια απλή ομελέτα, εμπλουτισμένη με γέμιση από πιπεριές.

Ομελέτα με πιπεριές

Ομελέτα με πιπεριές

Υλικά για 4 άτομα

  • 60 γρ βούτυρο
  • 8 αυγά
  • 3 πιπεριές
  • 1 κρεμμύδι
  • βασιλικός
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Για να ετοιμάσω αυτό το πιάτο χρησιμοποίησα 2 κόκκινες και μια κίτρινη πιπεριά. Μπορείτε, αν θέλετε, να βάλετε κια μια πράσινη ώστε το πιάτο σας να γίνει ακόμα πιο χρωματιστό.

Κόψτε τις πιπεριές στη μέση, αφαιρέστε τους σπόρους και τα κοτσάνια, ξεπλύντε τις και τα κόψτε τις σε λωρίδες.

Κόψτε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες.

Ρίξτε 3 κουταλιές ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, ζεστάνετε ελαφρά και σοτάρετε το κρεμμύδι. Προσθέστε τις πιπεριές, αλάτι, πιπέρι και μαγειρέψτε για περίπου 15 λεπτά. Στο τέλος προσθέστε μερικά φύλλα ψιλοκομμένο βασιλικό.

Χτυπήστε 2 αυγά κάθε φορά , βάλτε αλάτι, πιπέρι και φτιάξτε 4 ομελέτες, γεμίζοντας τις  με τις πιπεριές.Κρατήστε τις έτοιμες ομελέτες στο φούρνο που έχετε ζεστάνει λίγο.

Για την προετοιμασία της ομελέτας λιώστε σε ένα τηγάνι 15 γραμμάρια βούτυρο, ρίξτε 2 αυγά χτυπημένα με λίγο αλάτι και πιπέρι. Αφήστε το κάτω μέρος της ομελέτας να πάρει χρώμα, ενώ το πάνω μέρος θα πρέπει να είναι κρεμώδες.

Ρίξτε τη γέμιση από πιπεριές στο κέντρο της ομελέτας . Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα, διπλώστε τις δύο

πλευρές της ομελέτας πάνω στη γέμιση, και μεταφέρτε την προσεκτικά σε μια πιατέλα ή σε ένα πιάτο.

Σερβίρετε την ομελέτα με πιπεριές ζεστή!

Αν σου αρέσουν οι συνταγές μου μπορείς να με παρακολουθείς και στη σελίδα Facebook Οι συνταγες της Νινας  για να βλέπεις τις καινούριες συνταγές!