Ριζότο με σουπιές και μελάνι

Το ριζότο με σουπιές και  μελάνι είναι ένα πιάτο πολύ νόστιμο, με μια ξεχωριστή γεύση! Εύκολο, και πρωτότυπο χάρη στο μαύρο χρώμα που του δίνει το μελάνι της σουπιάς.

Ριζότο με σουπιές και μελάνι

Ριζότο με σουπιές και μελάνι

Υλικά για 4 άτομα

  • 500 γρ σουπιές
  • 300 γρ ρύζι
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 1 λίτρο ζωμό ψαριού
  • 4 γρ μελάνι σουπιάς
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 20 γρ βούτυρο
  • 4 κ. σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Ριζότο με σουπιές και μελάνι, ένα πιάτο πολύ νόστιμο, με μια ξεχωριστή γεύση!

Καθαρίσετε τις σουπιές, αφαιρώντας το δέρμα, το κόκκαλο και τα εντόσθια και πλύντε τις καλά. Κόψτε τις σε λωρίδες, αφήνοντας τα πλοκάμια ολόκληρα.

Ζεστάνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και μια σκελίδα σκόρδο.Αφαιρέστε το σκόρδο και προσθέστε τις σουπιές.

Αφήστε τις σουπιές να πάρουν γεύση για λίγα λεπτά, προσθέστε το λευκό κρασί και αφήστε το να εξατμιστεί σε δυνατή φωτιά. Προσθέστε το μελάνι και μια κουτάλα ζεστό ζωμό.

Μαγειρέψτε τις σουπιές, σε χαμηλή φωτιά, με σκεπασμένη κατσαρόλα, για 5-6 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν.

Προσθέστε το ρύζι και αφήστε να πάρει γεύση για λίγα λεπτά. Ρίξτε μια κουτάλα ζωμό ψαριού, αλάτι και πιπέρι και μαγειρέψτε το ριζότο, σε χαμηλή φωτιά και με σκεπασμένη κατσαρόλα, προσθέτοντας ζωμό κάθε φορά που το ρύζι είναι στεγνό, μέχρι να είναι έτοιμο . Ανακατεύετε κατά διαστήματα.

Σχεδόν στο τέλος του μαγειρέματος, προσθέστε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Οταν το ρύζι ειναι έτοιμο, σβήστε τη φωτιά, προσθέστε το βούτυρο και ανακατέψτε καλά.

Σερβίρετε το ριζότο με σουπιές και  μελάνι ζεστό!

Αν σου αρέσουν οι συνταγές μου μπορείς να με παρακολουθείς και στη σελίδα Facebook Οι συνταγες της Νινας  για να βλέπεις τις καινούριες συνταγές!