Κανιόκιες ογκρατέν

Οι κανιόκιες ογκρατέν είναι ένα πολύ νόστιμο ορεκτικό. Οι κανιόκιες ή γαρίδες mantis είναι νόστιμα οστρακοειδή, κατάλληλα για δίαιτες χαμηλών θερμίδων, επειδή έχουν λίγα λιπαρά και θερμίδες.

Οι κανιόκιες, με δεδομένη την ευαισθησία του κρέατός τους, συνήθως μαγειρεύονται ολόκληρες. Οι χειμωνιάτικοι μήνες είναι ιδανικοί για να απολαύσετε αυτά τα νόστιμα οστρακοειδή.

Κανιόκιες ογκρατέν

Κανιόκιες ογκρατέν

Υλικά για 2 άτομα

  • 6 κανιόκιες
  • 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • ελαιόλαδο
  • μαϊντανό
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Πλύντε τις κανιόκιες και αφήστε τις για 1 περίπου ώρα σε χλιαρό νερό και αλάτι. Με αυτόν τον τρόπο θα χάσουν τα υπόλειμματα άμμου.

Πάρτε ένα ψαλίδι και κάντε μια τομή κατά μήκος της ράχης της κανιόκιας, ώστε  να μπορείτε να ανοίξετε το κέλυφος για να βάλετε την γέμιση.

Βάλτε σε ένα  μπολ το ψιλοκομμένο σκόρδο και το μαϊντανό, προσθέστε την τριμμένη φρυγανιά, το χυμό λεμονιού, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατέψτε καλά όλα τα υλικά.

Βάλτε λίγο από το μείγμα σε κάθε κανιόκια, διανέμοντάς το σε όλο το μήκος της τομής που έχετε κάνει, και τοποθετήστε τις σε ένα ταψί. Βάλτε λίγο ελαιόλαδο πάνω σε κάθε κανιόκια.

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Οι κανιόκιες ογκρατέν είναι έτοιμες. Σερβίρτε τις ζεστές!

Αν σου αρέσουν οι συνταγές μου μπορείς να με παρακολουθείς και στη σελίδα Facebook Οι συνταγες της Νινας  για να βλέπεις τις καινούριες συνταγές!