Κέικ αφράτο

Κέικ αφράτο, ένα απλό και εύκολο κέικ, ιδανικό για πρωινό και σνακ. Ένα κέικ πολύ αφράτο, που γίνεται με λίγα υλικά, και σίγουρα θα αρέσει σε μικρούς και μεγάλους.

Κέικ αφράτο

Κέικ αφράτο

Υλικά για 12-15 φέτες

  • 200 γρ βούτυρο
  • 150 γρ ζάχαρη
  • 100 γρ αλεύρι
  • 100 γρ άμυλο πατάτας
  • 4 αυγά
  • 1 λεμόνι
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • αλάτι

Διαδικασία

Χωρίστε τους κρόκους από τα ασπράδια και δουλέψτε καλά τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει ένα κρεμώδες και ομοιογένες μείγμα.

Ανακατέψτε το αλεύρι με το άμυλο πατάτας και το μπέικιν πάουντερ και προσθέστε τα σιγά-σιγά στο μείγμα των αυγών, ανακατεύοντας προσεκτικά για να αποφύγετε το σχηματισμό σβώλων.

Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο, το ξύσμα λεμονιού και μια πρέζα αλάτι.

Χτυπήστε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα και προσθέστε τα στο μείγμα, ανακατεύοντας απαλά.

Αδειάστε το μείγμα σε ένα ταψί με ψηλές πλευρές, βουτυρωμένο και αλευρωμένο. Το κέικ θα αυξηθεί πάρα πολύ, γι αυτο το μείγμα δεν πρέπει να υπερβαίνει τα δύο τρίτα του ύψους του ταψιού.

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 ° C, για 45 λεπτά περίπου.

Σερβίρετε το κέικ πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη.

Συμβουλές

Αφαιρέστε το κέικ από το ταψί αφού κρυώσει.

Πασπαλίστε τη ζάχαρη άχνη περνώντας την μέσα από ένα κόσκινο για να πέσει πιο αφράτη.

Μπορείτε να αντικαταστήσετε το ξύσμα λεμονιού με ξύσμα πορτοκαλιού.

Αν σου αρέσουν οι συνταγές μου μπορείς να με παρακολουθείς και στη σελίδα Facebook Οι συνταγες της Νινας  για να βλέπεις τις καινούριες συνταγές!