Κρέπες με αρωματικά βότανα

Οι κρέπες με αρωματικά βότανα είναι ένα πιάτο, με γέμιση μπεσαμέλ, αρωματισμένη με διάφορα βότανα, ιδανικό για ένα δείπνο με φίλους. Μπορείτε να φτιάξετε τις  κρέπες την προηγούμενη ημέρα, να τις βάλετε στο ψυγείο, να τις γεμίσετε πριν από το γεύμα και να τις ζεστάνετε  στο φούρνο για λίγα λεπτά.

Οι κρέπες  μπορεί να ετοιμαστούν  με διαφορετική γέμιση, γλυκιά ή αλμυρή.

Είναι ένα πιάτο τυπικά γαλλικό, αλλά παρασκευάζονται με παρόμοιους τρόπους σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες.

Κρέπες με αρωματικά βότανα

 

Κρέπες με αρωματικά βότανα

Υλικά για 4 άτομα

Για τις κρέπες

  • 2 αυγά
  • 120 γρ αλεύρι
  • 250 ml γάλα
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • μια πρέζα αλάτι

για τη γέμιση

  • 400 ml γάλα
  • 40 γρ αλεύρι
  • 30 γρ βούτυρο
  • 1 κλωναράκι φρέσκο δεντρολίβανο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 ματσάκι βασιλικό
  • 30 γρ τριμμένη παρμεζάνα
  • μοσχοκάρυδο
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Κοσκινίστε το αλεύρι με το αλάτι σε ένα μπολ, κάντε μια τρύπα στο κέντρο και ρίξτε τα να σπασμένα αυγά.

Ανακατέψτε τα υλικά με ένα σύρμα και προσθέστε το γάλα, λίγο κάθε φορά, ανακατεύοντας, μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο. Προσθέστε τελευταίο το λάδι.

Πάρτε ένα τηγάνι για κρέπες (αν δεν έχετε ένα, πάρτε ένα τηγάνι 20 εκατοστά σε διάμετρο), αλείψτε το με λάδι, ζεστάνετε και ρίξτε μια κουτάλα υλικό για τις κρέπες. Διανείμετε ομοιόμορφα στον πυθμένα περιστρέφοντας το τηγάνι.

Ψήστε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά, και όταν η κρέπα  ψηθεί από τη μία πλευρά, γυρίστε την χρησιμοποιώντας μια ξύλινη σπάτουλα. Αφήστε να ροδίσει και από την άλλη μεριά και στη συνέχεια βάλτε την σε ένα πιάτο.

Παρασκευάστε με τον ίδιο τρόπο τις υπόλοιπες κρέπες (θα γίνουν 12 κρέπες).

Για να ετοιμάσετε τη γέμιση, λιώστε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα, προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε καλά. Ρίξτε το γάλα, λίγο κάθε φορά, ανακατεύοντας.

Μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Κατεβάστε από τη φωτιά,  προσθέστε το αλάτι και το πιπέρι, το τυρί παρμεζάνα και το μοσχοκάρυδο.

Ρίξτε στη γέμιση το δενδρολίβανο, το μαϊντανό και βασιλικό πλυμένα και ψιλοκομμένα.

Απλώστε σε κάθε κρέπα 2 κουταλιές της σούπας γέμιση και  διπλώστε την στα 4. Βάλτε τις κρέπες σε ένα ταψί και ζεστάνετε σε προθερμασμένο φούρνο για λίγα λεπτά.

Σερβίρετε τις κρέπες σας ζεστές!

Αν σου αρέσουν οι συνταγές μου μπορείς να με παρακολουθείς και στη σελίδα Facebook Οι συνταγες της Νινας  για να βλέπεις τις καινούριες συνταγές!