Μπακαλιάρος με ελιές και ντομάτα

Μπακαλιάρος με ελιές και ντομάτα, ένα κυρίως πιάτο απλό και νόστιμο, με σάλτσα ντομάτας και μαύρες ελιές. Ένα πιάτο εύκολο, που μπορείτε να ετοιμάσετε σε ελάχιστο χρόνο, ιδανικό για όλη την οικογένεια.

Μπακαλιάρος με ελιές και ντομάτα

Μπακαλιάρος με ελιές και ντομάτα

Υλικά για 4 άτομα

  • 4 φιλέτα μπακαλιάρου (800 γρ)
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 300 γρ αποφλοιωμένες ντομάτες
  • 50 γρ μαύρες ελιές
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Πλύντε τα φιλέτα μπακαλιάρου και στεγνώστε τα απαλά.

Ξεφλουδίστε ένα κρεμμύδι μεσαίου μεγέθους και κόψτε το σε φέτες.

Ξεφλουδίστε το σκόρδο και ψιλοκόψτε το.

Πλύντε το μαϊντανό, στεγνώστε τον απαλά και ψιλοκόψτε τον.

Ρίξτε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, και αφού το ζεστάνετε λίγο προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο, και αφήστε τα να μαλακώσουν, χωρίς να τα αφήσετε να ροδίσουν.

Προσθέστε τα φιλέτα μπακαλιάρου και  αφήστε τα να πάρουν γεύση και από τις δύο πλευρές, γυρίζοντας τα προσεκτικά.

Ρίξτε το λευκό κρασί και αφήστε το να εξατμιστεί σε δυνατή φωτιά.

Προσθέστε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τις ντομάτες, κομμένες σε κομμάτια και αλατισμένες και

μαγειρέψτε για 8-10 λεπτά ακόμα.

Προσθέστε τις ελιές και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και μαγειρέψτε για άλλα 5 λεπτά.

Σερβίρετε τον μπακαλιάρο με ελιές και ντομάτα ζεστό!

Αν σου αρέσουν οι συνταγές μου μπορείς να με παρακολουθείς και στη σελίδα Facebook Οι συνταγες της Νινας  για να βλέπεις τις καινούριες συνταγές!