Πιλάφι με σαφράν

Το πιλάφι με σαφράν είναι ένα νόστιμο και εύκολο πιάτο. Το πιλάφι είναι μια μέθοδος μαγειρέματος του ρυζιού με την οποία οι κόκκοι θα είναι καλά διαχωρισμένοι, χωρίς να κολλήσουν μεταξύ τους.

Για να ετοιμάσουμε το πιλάφι, πρώτα καβουρντίζουμε το ρύζι και μετά ρίχνουμε  το ζωμό και το μαγειρεύουμε σκεπασμένο, χωρίς να το ανακατεύουμε, στο φούρνο ή στη φωτιά, μέχρι να στεγνώσει.

Πιλάφι με σαφράν

Πιλάφι με σαφράν

Υλικά για 4 άτομα

  • 400 γρ ρύζι
  • 800 γρ ζωμό
  • 1 φακελάκι σαφράν
  • 2 φέτες μορταδέλα 50 γρ η καθεμία
  • 1 κρεμμύδι
  • 70 γρ βούτυρο
  • 2 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Για να ετοιμάσετε το πιλάφι με σαφράν, ακολουθώντας τη συνταγή για πιλάφι, απαιτείται λιγότερος κόπος από ένα ριζότο. Δεν είναι απαραίτητο να ανακατεύετε το ρύζι συνεχώς, ούτε να προσθέτετε  ζωμό κάθε φορά που θα έχει απορροφηθεί, όπως γίνεται με το ριζότο.

Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και βάλτε το σε μια κατσαρόλα, που μπορείτε να βάλετε μετά στο φούρνο, όπου έχετε λιώσει 50 γρ βούτυρο.

Σοτάρετε σε χαμηλή φωτιά, προσθέστε το ρύζι και  αφήστε το να καβουρντιστεί για λίγα λεπτά, ανακατεύοντας.

Προσθέστε το ζωμό, στον οποίο έχετε διαλύσει το σαφράν, αφήστε να πάρει βράση, σκεπάστε την κατσαρόλα και βάλτε την σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 ° για περίπου 18 λεπτά.

Εν τω μεταξύ, κόψτε σε κύβους τη μορταδέλα και βάλτε την σε ένα τηγάνι με 20 γρ βούτυρο να πάρει γεύση, για 2 λεπτά.

Όταν το ρύζι θα έχει απορροφήσει το ζωμό και θα είναι μαλακό, ανακατέψτε το απαλά με 2 πιρούνια, προσθέστε τη μορταδέλα και περίπου 2 κουταλιές τριμμένο τυρί παρμεζάνα.

Προσθέστε αλάτι, αν χρειάζεται, βάλτε πιπέρι, και ανακατέψτε καλά.

Το πιλάφι με σαφράν είναι έτοιμο να σερβιριστεί! Ελπίζω να σας αρέσει!

Αν σου αρέσουν οι συνταγές μου μπορείς να με παρακολουθείς και στη σελίδα Facebook Οι συνταγες της Νινας  για να βλέπεις τις καινούριες συνταγές!