Τιραμισού γνήσια ιταλική συνταγή

Τιραμισού γνήσια ιταλική συνταγή για ένα από τα πιο γνωστά ιταλικά γλυκά. Μπορούμε να ετοιμάσουμε το τιραμισού με μπισκότα pavesini ή σαβαγιάρ, βουτηγμένα σε καφέ εσπρέσσο και καλυμένα με μια κρέμα από τυρί μασκαρπόνε (mascarpone), αυγά και  ζάχαρη.

Εγώ προτιμώ το τιραμισού με Pavesini επειδή είναι ένα μπισκότο πιο ελαφρύ, απορροφά λιγότερο καφέ και αφήνει να υπερισχύσει η γεύση της κρέμας. Φυσικά μπορείτε να το κάνετε με τα μπισκότα που προτιμάτε, η συνταγή είναι πάντα η ίδια.

Τιραμισού γνήσια ιταλική συνταγή

Τιραμισού γνήσια ιταλική συνταγή

Υλικά για 6 άτομα

  • 3 αυγά
  • 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 500γρ τυρί μασκαρπόνε
  • 1 πακέτο μπισκότα pavesini
  • 2 φλιτζάνια καφέ εσπρέσσο
  • πικρό κακάο

Διαδικασία

Το τιραμισού είναι ένα πολύ εύκολο γλυκό, που μπορούμε να ετοιμάσουμε σε λίγο χρόνο και δεν χρειάζεται ψήσιμο.

Ετοιμάστε τον καφέ, βάλτε τον σε ενα βαθύ πιάτο ή σε ένα μπολ και προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη, ή αν προτιμάτε περισσότερη.

Χωρίστε τα ασπράδια από τους κρόκους, βάλτε τους κρόκους σε ένα μπολ, προσθέστε 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και χτυπήστε τα καλά, με μια ξύλινη κουτάλα.

Χτυπήστε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα και προσθέστε τα στους κρόκους, ανακατεύοντας απαλά και πάντα προς την ίδια κατεύθυνση.

Προσθέστε το μασκαρπόνε, ανακατεύοντας απαλά, μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα.

Πάρτε ένα μικρό πυρέξ και απλώστε μια στρώση μπισκότα pavesini εμποτισμένα με καφέ, βουτώντας τα στον καφέ και βγάζοντάς τα αμέσως, διαφορετικά θα μαλακώσουν πολύ.

Απλώστε μια στρώση κρέμας μασκαρπόνε, σκεπάζοντας καλά τα μπισκότα.

Βάλτε άλλες 2 στρώσεις pavesini και κρέμα μασκαρπόνε .

Πασπαλίστε την τελευταία στρώση κρέμας  με πικρό κακάο, περνώντας το  από ένα μικρό κόσκινο.

Το τιραμισού σας είναι έτοιμο!

Αφήστε το τιραμισού στο ψυγείο για λίγες ώρες πριν το σερβίρετε.

Συμβουλές
Χρησιμοποιήστε τα αυγά και το τυρί μασκαρπόνε σε θερμοκρασία δωματίου.
Φροντίστε να είναι φρέσκα τα αυγά.

Εναλλακτική ιδέα
Αν θέλετε ένα τιραμισού με λιγότερο καφέ, μπορείτε να ανακατέψετε λιγότερο καφέ και γάλα. Το γλυκό γίνεται ωραίο με λιγότερη καφεΐνη.

Για μια πιο ιδιαίτερη παρουσίαση μπορείτε να ετοιμάσετε το τιραμισού σε ατομικά μπολάκια ή  σε ποτήρια, έτοιμο να σερβιριστεί!

P1050508R

Αν σου αρέσουν οι συνταγές μου μπορείς να με παρακολουθείς και στη σελίδα Facebook Οι συνταγες της Νινας  για να βλέπεις τις καινούριες συνταγές!