Μάφιν με κολοκυθάκια και τυρί

Τα μάφιν με κολοκυθάκια και τυρί (muffins) είναι νόστιμα αλμυρά μάφινς, που σερβίρονται σαν ορεκτικό, για να συνοδεύσουμε ένα απεριτίφ, για ένα μπουφέ, αλλά και για ένα πικ-νικ.

Εύκολα στην ετοιμασία και πολύ νόστιμα, χάρη στην παρουσία των τυριών, κεφαλοτύρι και παρμεζάνα.

Μάφιν με κολοκυθάκια και τυρί

Μάφιν με κολοκυθάκια και τυρί

Υλικά για 20 μάφιν 

  • 600 γρ κολοκυθάκια
  • 150 γρ γιαούρτι
  • 2 αυγά
  • 90 γρ ελαιόλαδο
  • 160 γρ αλεύρι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 120 γρ κεφαλοτύρι
  • 40 γρ τριμμένη παρμεζάνα
  • δυόσμο
  • μαϊντανό
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Πλύντε τα κολοκυθάκια, κόψτε τις άκρες και στεγνώστε τα.

Τρίψτε τα κολοκυθάκια και αφήστε τα σε ένα σουρωτήρι για μισή ώρα, μέχρι να χάσουν τα υγρά τους.

Χτυπήστε τα αυγά σε ένα μπολ, προσθέστε το γιαούρτι και το ελαιόλαδο, ανακατεύοντας κάθε φορά που προσθέτετε ένα υλικό.

Προσθέστε το κοσκινισμένο αλεύρι  με το μπέικιν πάουντερ, λίγο κάθε φορά, ανακατεύοντας.

Τρίψτε το  κεφαλοτύρι και την παρμεζάνα και προσθέστε τα στο μείγμα.

Προσθέστε τα κολοκυθάκια, δυόσμο και μαϊντανό ψιλοκομμένο.

Προσθέστε αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε καλά.

Λαδώστε τα φορμάκια για μάφιν, χρησιμοποιώντας ένα πινέλο.

Βάλτε 2 κουταλιές της σούπας από το μείγμα σε κάθε φορμάκι και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 50 λεπτά.

Μπορείτε να σερβίρετε τα  μάφιν ζεστά ή σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Συμβουλή

Αν πρέπει να ετοιμάσετε πολλά μάφιν για ένα μπουφέ, μπορείτε να τα φτιάξετε μερικές μέρες πριν και να τα βάλετε στην κατάψυξη. Ξεπαγώστε τα τη μέρα που σας χρειάζονται και σερβίρετε αφού τα ζεστάνετε για λίγο στο φούρνο.

Αν σου αρέσουν οι συνταγές μου μπορείς να με παρακολουθείς και στη σελίδα Facebook Οι συνταγες της Νινας  για να βλέπεις τις καινούριες συνταγές!